Writer's blog deel 2: details matter

Share this post
Blog
We hebben er ongetwijfeld allemaal wel eens last van: het tijdelijke onvermogen om tot schrijven te komen. Bij het beantwoorden van die ene cruciale kwaliteitsvraag, het opstellen van beleids- of aanbestedingsdocumenten of bij het echt verder komen in je (dag)boek dat je stiekem hoopt ooit eens te kunnen gaan uitbrengen.
En al helemaal frustrerend is het dan als we ook nog eens afhankelijk zijn van factoren die niet onder onze controle vallen, wat leidt tot een verlies van inspiratie. Dat wordt geheid weer een gevalletje last minute werk.
“Hmmm maximaal 1 A4 is slechts toegestaan. Een logisch streven zou zijn om niet te veel te willen zeggen. Maar waar begin ik? Welke taal en schrijfstijl sla ik aan? En hoe hou ik het persoonlijk?"

Creativiteit en deskundig advies zitten ‘m in details. Waar leg ik de focus op? Alle mogelijke scenario’s en oplossingen schieten door je hoofd. “Wat als ik nu eens..? En net op het moment dat je er lekker in zit, is het toegestaan aantal pagina’s alweer bereikt (nu weet ik ook eens hoe dat voelt).

Het zijn inmiddels dan ook veelgebruikte termen in menig vacaturetekst: accuraat zijn en oog voor detail hebben. Je waardeert het pas, als je het met eigen ogen ervaart.

Zoals dat gastvrije welkomstkaartje met bos bloemen dat je bij het inchecken op je hotelkamer ziet liggen, om je te feliciteren met je verjaardag die dag. Of die met zorg en liefde gemaakte smoothiebowl op je vakantie, waarin het minuscuul gesneden fruit je letterlijk een fijne dag toewenst. Of die ene juiste opmerking van je goede vriend of vriendin (of wellicht zelfs ChatGPT), die jou het gevoel geeft dat er empathisch naar je is geluisterd. Zomaar enkele voorbeelden die (kunnen) zorgen voor een uitermate positieve beleving.

Het lijken details, maar ze hebben een grote impact. Wat te denken van een bouwtekening waarin bij de ontwerpfase niet voldoende aandacht is besteed aan de routing van ondersteunende diensten? Binnen de voorbereiding van aanbestedingen valt vaak nog genoeg winst te boeken.

CSG (onderdeel van Kaleidon) is een adviesbureau dat graag met u meedenkt op inkoop- en facilitair gebied. Continu in ontwikkeling zijn en een goede inventarisatie van gegevens zorgen namelijk voor de beste inkoopresultaten. Welke details en voorbereidingen daarbij van belang zijn, evenals hoe je je als inschrijver op een aanbesteding kan onderscheiden zetten we in de komende blogs graag verder uiteen…

In de hoop dat ik dan inmiddels ook een remedie heb gevonden voor mijn schrijversblok!

“The smaller the detail, the greater the value”

Team Aanbestedingen CSG-Kaleidon

Share this post

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over marktontwikkelingen, onze diensten en facilitaire evenementen in de branche in je inbox.