Diensten waarmee we jouw organisatie ontzorgen

Elk bedrijf is anders. Bekijk onze op maat gemaakte oplossingen die je helpen om jouw doelen te bereiken.

Onze visie op...

Advies facilitaire structuur

Voor meer grip op facilitaire processen en de kwaliteit daarvan, kiezen steeds meer organisaties ervoor om bepaalde activiteiten niet uit te besteden aan externe partijen, maar zelf te beheren. Is jouw organisatie hier ook aan toe? Afhankelijk van je behoeften en doelen zijn er drie manieren om je facilitaire structuur in eigen beheer te organiseren. Zo kan semi-inbesteden zorgen voor een hogere medewerkerstevredenheid en duurzame inzetbaarheid bevorderen, omdat medewerkers hierdoor flexibel kunnen worden ingezet in diverse facilitaire rollen. Binnen deze facilitaire structuur kunnen meerdere facilitaire cao’s naast elkaar bestaan. Hierdoor blijft er budget over om te spenderen aan kwaliteit in plaats van aan btw.

3 opties om facilitaire processen in eigen beheer te organiseren
1.
Inbesteding schoonmaakbeheer

Hierbij voert jouw organisatie de activiteiten zelf uit, met eigen personeel dat in jullie loonhuis of onder jullie cao valt. Dit kan aantrekkelijke fiscale voordelen bieden, maar de volledige verantwoordelijkheid en risico’s liggen in dit geval bij jou.

2.
Oprichten van een facilitaire BV

Je kunt ervoor kiezen om alle activiteiten onder te brengen in een aparte BV. Neem bijvoorbeeld schoonmaak: door alle schoonmaakactiviteiten onder te brengen in een aparte schoonmaak BV, bezit je alle aandelen van de BV. Deze aanpak heeft verschillende voordelen: duurzame inzetbaarheid wordt echt interessant wanneer er meerdere facilitaire diensten in deze BV worden ondergebracht. Dit leidt tot volledige banen en duurzaam inzetbare medewerkers. Je hebt hierdoor goede grip op de kwaliteit, en de cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche (en mogelijk andere branches) wordt gevolgd. Ook geeft het beter inzicht en kun je flexibeler inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

3.
Managing partner voor het beheer

Ten slotte zijn er ook de opties om de activiteiten deels uit te besteden en deels in eigen beheer te houden, of een professionele externe organisatie in te huren als managing partner voor het beheer van de BV.

4.
5.

Sectoren

Bedrijven waarmee we al samenwerken

Contact

Neem contact op met onze medewerkers

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht.
We komen zo snel mogelijk bij je terug!
Er is iets fout gegaan. Probeer het nog eens.