Een CAO-akkoord voor de schoonmaaksector in Nederland

Share this post
Nieuws

Er komt wederom een extra loonsverhoging voor de schoonmakers in Nederland. Het gaat om een aanvulling op de lopende CAO. De vakbonden FNV en CNV en Schoonmakend Nederland hebben hierover nieuwe afspraken gemaakt met de werkgevers.

Wat houdt de aanpassing precies in?

In een aantal stappen gaan de lonen van de schoonmakers de komende jaren omhoog. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

- Per 30 juni 2024: loonverhoging van 5,5%

- Per 1 januari 2025: +3%

- Per 1 juli 2025: loonsverhoging in centen (+25 cent per uur voor loongroep 1, +15 cent per uur voor loongroep 2, +10 cent per uur voor loongroep 3 t/m 6)

- Per 1 januari 2026: +3% en daarnaast ook nog een loonsverhoging in centen (+25 cent per uur voor loongroep 1, +15 cent per uur voor loongroep 2, +10 cent per uur voor loongroep 3 t/m 6)

Loyaliteitsbonus

Medewerkers die op 1 januari 2025 20 jaar of langer in de branche werkzaam zijn ontvangen een eenmalige bruto uitkering van maximaal €1.000,- naar rato uur arbeidscontract.

Reiskostenvergoeding

Aanvullend op de huidige reiskostenregeling komt een regeling voor reiskosten vanaf 10 tot 30 kilometer van €0,14 per kilometer, gemeten vanaf de eerste kilometer.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of ondersteuning nodig om deze cao-aanpassingen door te rekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Share this post

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over marktontwikkelingen, onze diensten en facilitaire evenementen in de branche in je inbox.