Van stagiair tot Junior Consultant – Lisanne van Wijk aan het woord

Mijn naam is Lisanne van Wijk, 22 jaar en woonachtig in Tiel. In 2015 ben ik gestart aan de opleiding Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen. Als facility manager regel je het huishouden van een bedrijf. Je zorgt dat elk personeelslid alle diensten en middelen (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zo regel je perfecte catering, beveiliging en schoonmaak. Dit is ook wat ik leuk vind, het faciliteren voor zowel klant als leverancier om er voor te zorgen dat de dienstverlening voor alle partijen optimaal is.

In 2017, mijn 3e studiejaar, was ik op zoek naar een meewerk stage. Via een vacature in de krant ben ik in contact gekomen met CSG en heb ik een open sollicitatie gedaan voor een stage. Met open armen ben ik ontvangen en gestart op het Servicecenter. Het Servicecenter is de spil van de organisatie. Het Servicecenter zorgt voor algehele ondersteuning aan alle afdelingen en is verantwoordelijk voor het voorbereiden en verwerken van gegevens. Zij verzorgen onder andere rapportages, beheren centrale meldpunten en beantwoorden de telefoon. 

De helft van de week heb ik op het Servicecenter gewerkt en de helft van de week aan mijn stageopdracht. De opdracht was onderzoeken of TOPdesk toepasbaar is binnen Kaleidon. Met succes heb ik mijn stage afgerond. Na de afronding van mijn stage mocht en kon ik in combinatie met mijn opleiding 1 dag in de week op het Servicecenter blijven werken. Ook in de zomervakantie kon ik fulltime het Servicecenter ondersteunen.

Vervolgens ben ik in het 3e studiejaar de minor Mens & Gebouw gaan volgen. Deze minor ging over het huisvesten van mensen of organisaties en over projecten op  het gebied van renovatie, verbouw of nieuwbouw. De voornaamste reden waarom ik voor deze minor heb gekozen, is omdat ik
mij graag verder wilde verdiepen binnen mijn eigen opleiding Facility Management en mijn kennis te verrijken op het gebied van huisvesting.

Na het afronden van mijn minor was het tijd om af te studeren. Aangezien het mij zo goed beviel bij CSG, en nog steeds, ben ik bij de directie gaan informeren of het mogelijk was om mijn afstudeerstage binnen Kaleidon uit te voeren. Kaleidon is het overkoepelende orgaan van meerdere facilitaire specialisten. Samen leveren zij de meest optimale totaaloplossingen in de facilitaire dienstverlening waarbij de wensen en belangen van de klant centraal staan.

Tijdens mijn afstuderen was mijn onderzoek gericht op de transformatie van Servicecenter CSG naar een Shared Service Center als separate BV binnen Kaleidon. Met de hulp van mijn collega’s binnen CSG en Kaleidon heb ik mijn afstudeerstage met succes mogen afronden en ben ik in juni 2019 afgestudeerd als Facility Manager. Na het afronden van mijn opleiding ben ik op het Servicecenter blijven werken.

Vanaf 1 september 2019 heb ik de kans gekregen om de functie van Trainee consultant te vervullen. Als consultant ben je op de hoogte van gemaakte afspraken en fungeer je richting de relaties en intern als centraal aanspreekpunt. Onder begeleiding van de consultants word ik opgeleid tot junior consultant. Ik ben trots dat ik de mogelijkheid krijg om een trainee traject te volgen bij CSG. Ik zie het als een uitdaging waarin ik mezelf kan blijven ontwikkelen.

Mijn functie op het Servicecenter is een groot voordeel voor mijn huidige functie als Trainee consultant. Hierdoor weet ik wat er vanuit de andere teams binnen CSG, dus ook de consultants, nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren op het Servicecenter. Deze kennis pas ik dan ook zeker toe in mijn huidige functie.

Samen met mijn collega consultants ben ik het afgelopen half jaar mee geweest naar diverse klanten voor verschillende afspraken om mijn kennis te verbreden. Daarnaast heb ik al meerdere aanbestedingstrajecten mogen mee begeleiden. Ook ondersteun ik diverse collega’s met grote projecten. Op deze manier zijn er meerdere mensen op de hoogte van alle afspraken en is er altijd een back-up.

Ik kijk er naar uit om mijn kennis te blijven verrijken en mij te ontwikkelen tot consultant binnen CSG om de dienstverlening van alle partijen optimaal te faciliteren.